Póker Oldalak & Póker stratégiák

Póker Oldalak & Póker Stratégiák 2020. A póker kétségtelenül a legversenyképesebb és egyben a legnépszerűbb kártyajáték. Ez egy olyan játék, amelyet más emberekkel szemben játszhatsz (bár vannak olyan verziók, ahol egy osztó ellen játszanak), és veszteségük általában a te nyereséged, vagy fordítva. Ez nulla összegű játékot jelent. Ismerd meg a póker alapjait!

Póker Oldalak - A legjobb Élő Poker online kaszinók 2020

A jól ismert online kaszinók gyakran rendeznek élő versenyeket, ahol a játékosok megmérkőzhetnek egymással. Az Élő Póker az egyik legnépszerűbb játék, ami minden kaszinóban megtalálható. Ez a játék nem csak a szerencsén múlik, hanem megköveteli a játékostól, hogy bizonyos készségeket fejlesszen, tapasztalatot gyűjtsön és analitikusan gondolkodjon.

200% akár 1750€

290 ingyen pörgetés

Regisztrációs Bónusz *T&C’s apply

100% akár 100.000 HUF

Regisztrációs Bónusz *T&C’s apply

100% akár 60.000 HUF

60 ingyen pörgetés

Regisztrációs Bónusz *T&C’s apply

100% akár 150.000 HUF

200 ingyen pörgetés

Regisztrációs Bónusz *T&C’s apply

100% akár 150.000 HUF

200 ingyen pörgetés

Regisztrációs Bónusz *T&C’s apply

100% akár 150.000 HUF

200 ingyen pörgetés

Regisztrációs Bónusz *T&C’s apply

100% akár 150.000 HUF

200 ingyen pörgetés

Regisztrációs Bónusz *T&C’s apply

A kaszinó szoftverfejlesztők, mint például a Microgaming vagy a Playtech valójában saját póker kliensekkel rendelkeznek. Néhányan közülük hatalmasok és néhány nagy online kaszinó használja, amelyek különböző termékeket kínálnak. Más online kaszinók úgy döntöttek, hogy saját kis póker klienst kínálnak, ahol kevesebb játékos található, de a hangulat sokkal inkább intimebb.

Ha az egyik kedvenc online kaszinóink póker klienseket (és bármilyen más pókerformát) kínálnak, akkor mindig biztos lehetsz abban, hogy megemlítjük, beleértve, hogy melyik klienst kapod. Némelyikük hihetetlenül népszerű és mindig jó választás a számodra, függetlenül attól, hogy melyik kaszinóban vagy. Azonban egy másik szempont, amelyet a legjobb online kaszinó vagy póker kliens kiválasztásakor figyelembe kell venni, az a bónuszok rendelkezésre állása, beleértve a pókerjátékosok üdvözlő bónuszait és promócióit.

Olvasd el ismertetőinket, majd látogasd meg a kaszinókat, hogy megtudd, melyik felel meg a legjobban.

Póker Oldalak - Hogyan kell játszani?

Nyilvánvaló különbségek vannak a pókerben attól függően, hogy milyen verziót játszol, bár az alapvető játékmenet meglehetősen hasonló a teljes fórumon. Mivel a Texas Hold’em a legelterjedtebb verziója a játéknak, bárhol játszható, ezért erre alapozzuk bevezetésünket a játék terén.

A Texas Hold’em pókert mindig asztalon játszák („teljes kör” a Texas Hold’emben), 9 vagy 10 játékosig, vagy akár kevesebbel is. Mindig van valaki, aki kezeli a kártyákat. Sok póker verziónál az osztónak (Dealer) rendelkezésére áll egy gomb, az “osztó” szóval jelezve, hogy melyik játékos játsza az osztót. Az osztó pozíciója minden kéz után az óramutató járásával megegyező irányban az asztal körül mozog. Az osztó a kártyákat a lejátszani kívánt verzió szabályai szerint kezeli. A Texas Hold’emben ez azt jelenti, hogy minden játékos két lapot kap színével lefelé, az úgynevezett “hole” kártyákat.

Ezután az osztó a baloldali játékosnak, a “kisvaknak” oszt, ami azt jelenti, hogy egy kis tétet tesz meg, amelyet kisvak tétnek neveznek, mivel még nincsenek más kártyák. Ezt követi a balra következő játékos, akit “nagyvaknak” neveznek, ami általában azt jelenti, hogy megduplázza a “kisvak tétet”. Mielőtt további kártyákat osztanának (első licitkör), a következő nagy játékosnak kell döntenie, hogy tartja-e a tétet (a nagyvaknak megfelelően), növeli (növeli a tétet) vagy eldobja lapjait (ha a kezében különösen rossz az osztás). Minden játékosnak ezt kell követnie, mert a Texas Hold’emben és a játék másik verziójában a játékosoknak tétet kell elhelyezniük, mielőtt eljutnak a licitkörbe.

A licitkör (flop)

A Texas Hold’em és a hasonló póker verziókban léteznek közös kártyák. Ezek középen helyezkednek el, a színükkel minden játékos felé. Minden játékos között osztozik, ami azt jelenti, hogy lényegében minden játékos az asztal körül “tartja” ezeket a kártyákat. De ez általában az a két kártya, amelyet minden játékos egyedül tart, ami a végén határozza meg a kezét. A flop akkor történik meg, amikor az osztó három közös kártyát helyez el középen. Miután a flop megtörtént, minden játékosnak el kell döntenie, hogy mi legyen a következő lépés:

Passzolás – Nem tesz fogadást, és átadja a stafétát a következő játékosnak.
Nyitás – Megteszi a nyitótétet, a limitszabályok szerint.
Tartás – Tartja a tétet, vagyis megegyezik az előző játékos tétjével.
Emelés– Emeli az előző játékos tétjét.
Eldobás – Eldobja a kezében lévő kártyákat.

A turn és a river (harmadik és negyedik licitkör)

A játéknak még nincs vége, hacsak csak egy játékos döntött úgy, hogy eldobja kártyáit, ami valószínűtlen esemény. Ehelyett az osztó foglalkozik a negyedik kártyával, “turn” néven. Ismét, az összes többi játékos eldönti, hogy melyik akciót választja. A lehetőségek megegyeznek a fentiekkel. A végső és az ötödik kártyát “river” néven nevezik. És ismét az összes többi játékos eldönti, melyik akciót szeretné végrehajtani. Ha egynél több játékos maradt a játékban ezen a forduló végén, lezajlik a kártyák kiterítése.  Ha az összes többi játékos megtartotta kártyáit, mielőtt az utolsó az akciót befejezné, akkor a legutolsó állása lesz a végső, győztesként. Nem történik meg a kártyák megmutatása.

De ha két vagy több játékos még mindig a játékban van, akkor a kártyák kiterítése fogja eldönteni, ki lesz a győztes. Ez azt jelenti, hogy mindenkinek meg kell mutatnia a két kártyáját, és a győztest a kezük értékének megfelelően határozzák meg.

Póker Oldalak - Kézi rangsorolás

A póker legtöbb változatához ugyanazt vagy legalábbis nagyon hasonló kezelési rangot használunk. Ez megkönnyíti a játékosok számára, hogy meghatározzák, mennyire jó vagy rossz a kezük rangsora, és így meghatározhatják nyerési esélyüket. Itt csak a legelterjedtebb kézosztályokra térünk ki. Rengeteg egyéb is van, de ezeket csak akkor kell figyelembe venni, ha a póker zavarosabb változatai közül játszod valamelyiket, mint például a Badugi.

Póker Oldalak

Színsor (straight flush)

Itt öt egymást követő azonos színű kártyalap van (kőr, treff, káró, pikk). A legmagasabb szekvencia nyeri a potot, abban az esetben, ha két játékosnak is színsora van. A legjobb kéz itt a royal flös, tíztől ászig.

Póker Oldalak

Póker (four of a kind)

Négy ugyanolyan értékű kártya. Ismét a magasabb értékű kéz nyer, ha két játékosnak is pókere van. A legmagasabb itt négy ász lenne.

Póker Oldalak

Full (full house)

Három azonos értékű kártya kombinálható egy párral. A legmagasabb három egyező kártya nyer, ha két játékos fullal rendelkezik – 99966 üti a 88877-et. A közösségen alapuló póker játékban, mint például a Texas Hold’emben, ahol három közös kártyát tarthat a közösség, két egyező kártya határozza meg a győztest. Tehát a 88866 megveri a 88855-öt.

Póker Oldalak

Szín (flush)

Öt azonos színű kártya. Nincs szükség arra, hogy bármilyen sorrendben legyenek. A legmagasabb rangú kártya határozza meg a győztest, ha két embernek is flösse van. Az ász, a legmagasabb rangú kártyaként üti egy másik játékos királyát.

Póker Oldalak

Sor (straight)

Bármelyik kártya lehet ennek a sornak a része, de a kártyáknak sorrendben (4, 5, 6, 7, 8 vagy 9, 10, J, Q, K) kell lennie. A legmagasabb rangú kártya határozza meg a győztest.

Póker Oldalak

Drill (three of a kind vagy set)

Három egyező kártya (azonos rangú). A legmagasabb rangú három kártya határozza meg a győztest, ha két játékosnak is drillje van.

Póker Oldalak

Két pár

A játékosok két pár azonos lapot tartalmazó kártyát tartanak. A legmagasabb értékű páros nyer, ha két játékosnak is két párja van. De ha ez a két pár azonos is, akkor az ötödik kártya rangja lesz a döntő, amely meghatározza a győztest.

Póker Oldalak

Egy pár

Két azonos kártya, három véletlenszerű kiegészítő kártyával. Ismét a legmagasabb rangú páros nyer, hacsak mindkét játékos ugyanolyan rangút nem kap, ebben az esetben a legmagasabb rangú harmadik kártya fogja meghatározni a győztest.

Póker Oldalak

Magas lap (high card)

Ha a többi kombináció egyikét sem sikerült elérni (mivel lényegében egy játékos gátolta az utat az osztáshoz), akkor a legmagasabb rangú kártyájukra játszanak. És igen, ha semmi más nincs, mint egy ász a kezedben a kártyák kiterítésénél, és senki másnak nincs semmi jobb, akkor nyerhetsz egy ásszal.

Milyen Lehetőségei Vannak Egy Élő Blackjack Dealernek?

A dealer mindig jobb helyzetben van, mint a játékosok, hiszen ő cselekszik utolsóként. Ugyan úgy tűnhet, hogy a dealer feladata annyiból áll, hogy csak kártyát húz, azonban ez nem teljesen igaz, hiszen különféle kaszinós szabályokat is be kell tartania:

1. Ha a dealer látható kártyája egy ász, meg kell kérdeznie a játékosokat, hogy akarnak-e biztosítást kötni arra az esetre, ha blackjacket csinálna. Ritkán esik meg, hogy a játékos és a dealer handje is blackjack legyen. Ha mégis ez a helyzet, a játékos nem veszíti el a tétjét, a hand kimenetele push.
2. Ha a dealer lapjainak értéke 16 vagy kevesebb, lapot kell húznia.
3. Ha a dealer lapjainak értéke 17 vagy annál magasabb, meg kell állnia.

Ennélfogva, a kaszinó szabályai, amiknek a dealer engedelmeskedik, nem teszik lehetővé, hogy a ház előnye túl nagy legyen, ellentétben azzal, amit egyesek gondolnak. A blackjacken a ház előnye kicsivel 1% fölött van, ami tovább csökkenthető az optimális stratégia használatával.

200€ Poker Bónusz + UNIBET OPEN TICKET + FREEROLL TICKETEK

Az online póker legfőbb előnyei, hogy nagyszabású tornákon vehetsz részt, te szabhatod meg, hogy milyen összeggel szállsz be a játékba, illetve akár villámgyors partikat is játszhatsz, ha éppen időszűkében vagy. Az Unibet Online Kaszinó biztosítja számodra, hogy minden játékmódot kipróbálhass: a készpénzes játéktól kezdve, a versenyeken és a Sit & Go-n át, egészen az általunk megalkotott Banzai pókerig. Persze, ha ragaszkodsz a klasszikusokhoz, a Texas Hold’em és az Omaha póker szintén megtalálható az Unibet kínálatában. Az Unibet Poker európaszerte ismert vállalat mind a sportfogadás és kaszinó, mind a póker területén. Az Unibet Poker asztalainál európai játékosokkal találkozhatunk, hiszen a terem az Egyesült Államok játékosait nem fogadja. Minden asztal euró alapú.

A pókerplatform mindennapos készpénzes asztalokat tartalmaz, valamint egy sor asztali és többasztalos verseny teljes skáláját. A site saját szárazföldi rendezvényeit is közvetíti, amelyekhez közvetlenül vagy a versenyeken és promóciókon keresztül csatlakozhatunk. Egy kisebb pókeroldalon elvárt szolgáltatásokhoz, az Unibet online pókertermében mindent megtalálhatunk, amit egy szabadidős oldalról kérhetünk.

Póker stratégiák

A bank roll kezelése

Mielőtt stratégiába fogsz, fontos tudni, hogyan kezelheted bankrollodat, miközben pókerezni szeretnél. Mint általában, itt is érvényes, hogy ne kezdj bele olyan költségvetéssel, amit nem vagy hajlandó elveszíteni. Az irányelv az, hogy a tényleges bankroll 5 %-ánál többet ne tégy az asztalra.

Tehát, ha 500 euróval a zsebedben állsz neki játszani, akkor ne tegyél fel többet, mint 25 €. Még akkor sem, ha úgy döntesz, hogy a teljes bankrollodat fel akarod tenni. Ne kísértsen meg, hogy teljes egészében feltedd az egész bankrollt, inkább elveszíted, mint hogy a kétszeresét nyered meg. Ha elveszíted az egész bankrollodat, az este be is fejeződik a számodra. Ha csak 5 %-ot veszítesz, továbbra is folytathatod, és talán nyerhetsz a következő kézből.

Az igazi pénzes játékokban mindig „bevásárolod” magadat egy játékba. Amikor kiválasztod, hogy melyik asztal legyen, ahová leülsz egy adott bankrollal, ajánlatos olyan buy-in-t választani, amely 20-40 befizetést tesz lehetővé, mielőtt készpénzt használnál fel (csak arra az esetre, ha kezet kéz után veszítesz).

Példák:

€ 5 buy in = bankroll € 100 és € 200 között
€ 10 buy in = bankroll € 200 és € 400 között
€ 20 buy in = bankroll € 400 – € 800
Pozíció

Az osztó megfelelő pozíciója ténylegesen fontos a stratégiájában is. Minél közelebb vagy az osztóhoz (az osztótól jobbra számítva), annál gyengébb a helyzeted, különösen a közösségi kártyás pókerben. Nem kell megfigyelned, hogy a többi játékos miként cselekedhet, de tartanod kell magadnak, még a licitkör előtt is, anélkül, hogy ismernéd a kártyákat, és fogalmad sem volt róla, ki dobhat, kérhet vagy emelheti a tétet az asztalon. Így, ha korai stádiumban vagy (vagyis cselekvést kell tenned a többi játékos előtt), akkor óvatosabban kell játszani, és gyenge kezeket is be kell dobnod. A középső pozíciók több kézzel is játszhatnak, a késői pozíciók pedig kockázatosabb játékoknál is jól járhatnak, attól függően, hogy milyen gyenge vagy erős a kezed. Szerencsére, mivel az osztó az asztal körül haladva változik, így lesz ilyen helyzet. Nem lesz mindig hátránya a korai pozíciónak.

Póker OldalakTAG – Hatékony, agresszív, nincs limit stratégia (Hold’em)

Ez a legegyszerűbb megtanulható stratégia, mikor újak vagyunk az asztalnál. Lehet, hogy néhány gyenge kézzel végzed, de ha jó kezed van, akkor agresszíven játszhatsz, ha mersz.

Hajtsd le a rossz kezeket – Ha gyenge kezekkel operálsz, mint pl. alacsony rangú kártyákkal, vagy a magas rangúak mellett alacsony rangú kártyákkal, akkor jobb, ha összecsukod a licitkör (flop) előtt, ezzel nem kockáztatva semmilyen pénzt. Párral vagy magas rangú kártyákkal a játékban maradhatsz.

Emeld a kockázatot – Ha jó kezed van, kockáztathatod a tét növelését. Nem kell szemérmeskedni. Tartsd szem előtt a helyzetedet – Ha korai helyzetben van az asztalnál, játssz figyelmesen. Középső vagy késői pozícióban többet kockáztathatsz, miután mindenki más már játszott.

Ne limpelj – A limpelés azt jelenti, hogy csak a tétet hívod, de nem mersz emelni. Ha egy tapasztalt játékos észreveszi, hogy valami sántít, akkor cápaeledel vagy, mert ő fog emelni.

Tét méretezés

A tétek méretezése a stratégia másik része, amelyet fontolóra vehetsz. Anélkül, hogy rengeteg részletet kellene, néhány dolgot szem előtt kell tartanod:

Akár erős kezed van, vagy úgy döntesz, hogy blöffölsz, ne változtasd meg a tétet.Ha ezt teszed, a kezedtől függően elárulsz valamit és más játékosok kihasználják ezt néhány kéz után.
Fogadás a pot méretének megfelelően.Vannak különböző lehetőségek, de a leggyakoribb ajánlás az, hogy a tét ¾-e a pot mérete, vagy talán egy kicsit kevesebb.

Póker Oldalak GYIK

Hogyan lehet póker versenyen részt venni?

Első lépésként regisztráljon fiókot egy olyan kaszinóban, ami kínál élő játékokat és rendez póker versenyeket. Az UNIBET kaszinó ideális választás. Csupán annyit kell tennie, hogy elfogadja a felhasználási feltételeket és a szükséges sütiket, hogy az élő kaszinó hatékonyan futhasson eszközén. Következő lépésként menjen az élő kaszinóba és válassza ki melyik asztalnál kíván játszani. Ha versenyen kíván részt venni, regisztrációs díjat kell fizetnie és mindenképp győződjön meg róla, hogy kaszinós számláján elegendő pénz áll rendelkezésére. Azonban mielőtt helyet foglal egy póker asztalán, ismerkedjen meg az adott asztalra vonatkozó szabályokkal.

Hogyan kezdjek pókerezni az UNIBET-en?

Ha még csak most lép be a póker világába, kezdje az alapszabályok és a legtöbb játékos által használt stratégiák elsajátításával. Válasszon olyan asztalokat, amelyeknél alacsony a tétlimit és szerezzen értékes tapasztalatot, amit a későbbiekben kamatoztathat a jobb eredmények elérése érdekében. Ez a demo mód kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy különféle stratégiákat próbáljon ki és hozzászokjon a létrehozható handekhez.

A póker csak szerencse kérdése?

A póker népszerűsége abból a tényből adódik, hogy a játékosok különféle stratégiákat alkalmazhatnak és használhatják készségeiket, hogy megnöveljék nyerési esélyüket. Ez a játék nem csak a szerencséről szól, de ha a leosztás elején két ászt kap, az biztosan növeli a nyerési esélyt. A póker versenyek megmutatták, hogy a nyugalom, a tudás, a precíz analízis és egy jó stratégia kulcsfontosságú szerepet játszanak a nyerési esély megnövelésében.

✅ Hogyan lehet felkészülni az Élő Pókerre?

Ha még csak most kezdett megtanulni pókerezni, akkor célszerű a legegyszerűbb változattal kezdeni, az ötlapos draw-val. Amint megtanulja, milyen handeket alakíthat ki, továbbléphet a fejlettebb póker változatokra, mint a Texas Hold ’em. De mielőtt saját pénzét kockáztatná, játsszon az elérhető, ingyenes demo változatokon vagy válasszon olyan asztalokat, ahol a tét alsó limitje alacsony, hogy elkerülje a jelentős veszteségeket.

✅ Mennyi ideig tart egy póker verseny?

Néhány verseny nagyon gyorsan véget ér, míg mások időigényesek. Ez a részt vevő játékosok számától, a használt stratégiáktól és a potokba helyezett összegektől függ.

Mennyit lehet nyeri a póker versenyeken?

Ez attól függ, hogy mekkora a regisztrációs díj, hiszen annak a nagyobb része a verseny összdíjazásába kerül. Egy másik faktor a játékosok száma: minél több játékos vesz részt a versenyen, annál nagyobb összdíjazás kerül kiosztásra a nyertesek között és annál több játékos is kerülhet be a nyertesek közé.

Hogyan lehet nyerni az Élő Pókeren?

Semmilyen stratégia nem garantál 100%-os nyerési esélyt, hiszen a szerencse még mindig szerepet játszik a leosztások kimenetelében. Azonban a megszerzett tapasztalat, a higgadtság és a tudás mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a játékos jelentős mértékben megnövelhesse nyerési esélyeit.